Jeg ble egentlig bedt om å skrive mitt første derby-minne, men tror nok det var en gang sent 80-tall med mamma på kamp. 7-8 år og egentlig var mer opptatt av å kjøpe is i kiosken. Derfor skriver jeg heller om mitt største derby-minne.

Mai 2005. Lillestrøm tar imot søpla på Åråsen, etter en begredelig forestilling runden før. 16-Mai kampen borte mot Brann hvor vi tapte 6-2. Uwe hadde kjørt straffetrening natt til nasjonaldagen. Tysk disiplin skulle reise Fugla. Men den kampen var nå glemt. Det var derbystemning på Åråsen. VIF-LSK! Hatoppgjøret over alle i norsk fotball.

27 minutter ut i første omgang kommer første fuglamålet. Arild Sundgot scorer på ganske typisk Arild-vis. Blir truffet med et innlegg fra høyrekanten, skyter relativt rett på Arason, men han må gi en retur, og Arild kjemper seg frem og får tuppet den over keeper fra en meter. Ikke veldig pent, men det fungerer. Slik det alltid var med Arild!

Men lykken varer ikke altfor lenge.. Det ser ut til å gå mot ledelse til pause, men minuttet før avblåsningen klarer Steffen Iversen å skyte hardt og lavt nede ved stolperota til Reitmaier. Nå føler jeg Enga har overtaket. De får vitaminboost inn mot pause. Vi trengte ikke dette nå.

2. omgangen må for en nøytral tilskuer ha vært et ganske langt gjesp. For et fuglahjerte er det derimot annerledes. Det er aldri kjedelig når det er likt i målprotokollen i et derby. Du vet at hva som helst kan skje, når som helst. Og det var akkurat det som skjedde. Det helt utrolige, som står igjen for meg som det aller største Derby-minnet mitt. Ett minutt på overtid: Fredheim Holm har kontroll på ballen alene omtrent ved eget cornerflagg, men så kommer Sundgot og forstyrrer han. På et finurlig vis, klarer Arild å strekke frem et bein og blokkere klareringen til Holm. Ballen blir helt tilfeldig et perfekt innlegg. Den går bak en forsvarsspiller. Arason er på vei ut for å plukke, men han sklir! Ballen lander hos Michael Mifsud som har åpent mål! Ved første øyekast tror jeg faktisk ballen skal gå over! Den er høy. Veldig høy! Men heldigvis er tverrliggeren høyere, og ballen går i mål! Åråsen eksploderer! Vi har gått opp til 2-1 på overtid! Det er lagt til 4 minutter. Det er 3 minutter igjen, men ingen i gult setter seg ned igjen! Et fullsatt Åråsen står og klapper de resterende minuttene. For en følelse. For et mål! Fredheim Holm som tabber seg ut! Arason som sklir! Mifsud som nesten setter den over! På overtid! Foran klanen, som var på vei ut porten sekunder etterpå. Ubeskrivelig.


Lasse Semmerud

Lasse er en av Bøffelberget sin hovedskribenter, og står bak flere av artiklene som legges ut på nettsiden. I tillegg er Lasse ansvarlig for Snapchat kontoen til Bøffelberget.

Loading...