Vi må begynne fra begynnelsen. Da Bøffelberget ikke var bøffelberget. Da vi ikke hadde noe navn. 1987 var et år uten titler for LSK. Den gangen var et år uten gull uvant kost for et bortskjemt publikum på Åråsen, og tilskuertallet sank utover sesongen. Men med dette dannet det seg en ny gjeng midt på ståtribunen på Åråsen.

Dette er fortsatt stammen i Bøffelberget den dag i dag. Den gangen var vi kun kjent som «Gutta under TV-bua». Dette skulle forandre seg. Under seriefinalen i ‘89 mot Rosenborg var det 12.000 tilskuere som så at LSK spilte 0-0! Da kødda vi mye med at vi skulle kalle oss Moskusberget, Okseberget eller nettopp Bøffelberget. Alt var bare sprøyt fra vår side og ikke alvorlig ment overhodet, men mediene tok navnet alvorlig. Ett år senere møtte vi Rosenborg igjen under en TV-kamp (2-1 seier til LSK). Dagbladet annonserte da at den aktive gjengen under TV-bua kalte seg Bøffelberget gjennom en artikkel skrevet av Sportsredaktør Ola Bernhus. Vi visste ikke om vi skulle le eller grine, da vi hadde sagt dette med bøffelberget bare på kødd! Men utover sesongen ble det mer og mer tydelig at dette navnet var kommet for å bli.

Selv om vi egentlig var litt imot navnet «Bøffelberget», tok vi det til oss. Vi lagde sanger som omhandla oss som bøfler, T-skjorter ble trykket opp med vår nye identitet, og vi begynte å kåre Årets Bøffel til den spilleren vi mente fortjente det mest. Bøffelberget var en ganske løst sammensatt gruppe, men det ble etterhvert en identitet å være Bøffel! Vi var en kameratgjeng som reiste Norge rundt for å støtte Sportsklubben. Det skulle gjøre vondt å møte LSK på banen, og det skulle gjøre vondt å møte Bøffelberget på tribunen. Det er ikke alt vi gjorde den tiden som vi er like stolte av i dag, men det meste var relativt uskyldig moro. Vi hadde, da som nå, nulltoleranse når det gjaldt rasisme. Vi var motpolen til de banankastende apekattene i Apeberget til VIF.

Etterhvert meldte behovet seg for å danne en offisiell supporterklubb. Sent i ’92 sesongen valgte vi å stifte nettopp det. Denne gangen skulle vi velge navn selv, og navnet ble da Kanari-Fansen på bakgrunn av at LSK populært blir kalt «kanarifuglene» på folkemunne. Bøffelberget var historie og det nye navnet var Kanari-Fansen. Akkurat det kapitlet kan noen andre skrive om.

Så kom 2016 sesongen. LSK var, for å si det rett ut, et synkende skip. Publikumsoppslutningen på Åråsen var dalende og muligheten for nedrykk var ikke bare reel, men en meget sannsynlig mulighet. Noe måtte gjøres! Klubben fyller 100 år i 2017, og vi nektet å måtte feire jubileet i Obos Ligaen. Med 6 serierunder igjen ville tidligere sentrale skikkelser mobilisere for å gjenopplive Bøffelberget. Som i ’87 skulle sviktende resultater og oppslutning rundt klubben resultere i noe positivt! Engasjementet lot ikke vente på seg. Det er mange som savnet gjengen som sto under TV-bua. Mange som ikke hadde vært med i Bøffelberget tidligere, men som hadde sett opp til oss og tenkt at «Jeg vil bli bøffel når jeg blir stor». Bøffelberget var tilbake! Vi tok plass på Felt C på Åråsen, og er igjen en betydelig bidragsyter til stemninga på Åråsen. Sånn vil det forhåpentligvis også være i mange år fremover! Vi sees på Felt C!

En gang Bøffel, alltid Bøffel!

Loading...